Bornholm

Campingpladser med høj vurdering:

De 3 udvalgte campingpladser med høj vurdering.
De 3 fremhævede campingpladser er udvalgt på et tilfældigt grundlag og repræsenterer ikke nødvendigvis de fremmeste steder at besøge. Du kan finde, at andre campingpladser passer bedre til dine præferencer. Ikke desto mindre er disse eksempler på nogle af de muligheder, som er værd at overveje.

Lyngholt Familiecamping:

http://www.lyngholt-camping.dk/

Campingpladsen

Den oprindelige campingplads er en kuperet grund med 8 hytter og 150 græspladser til campingvogn, autocamper eller telt og direkte adgang til skoven. Her er en servicebygning med toilet, bad, køkken, vaskeri, hundebad og overdækket terrasse.

Swimmingpool

Vores pool er opvarmet og er åben fra 15. juni til 31. august (afhængig af vejret). Her er både et lavt bassin til de mindste og et dybere bassin til de store børn med rutsjebane. Her er også liggestole, hvor I kan nyde solen.

Møllers Dueodde Camping:

https://www.dueodde-camp.dk/

Velkommen til Møllers Dueodde Camping! Vi er beliggende ved Danmarks bedste badestrande, og pladsens meget høje standard giver de bedste muligheder for en vellykket ferie på vores campingplads på Bornholm.

Uanset om I kommer med telt, camplet eller campingvogn, er der plads til jer. Det er også muligt at leje en hyggelig og bekvemmelig feriehytte til en god pris. Vi er beliggende på Syd-Bornholm, ved den fine Dueodde Strand.​ Beliggenheden ved en af Danmarks bedste badestrande og pladsens meget høje standard, giver Dem de bedste muligheder for en vellykket campingferie på Bornholm, hvad enten I kommer med telt, camplet, campingvogn – eller vælger at leje en af vores hyggelige hytter.

Camping på Bornholm starter her​

top

Andre campingpladser:

DK-Camp:

https://www.dk-camp.dk/find-plads/campingpladser-paa-bornholm/

Campingpladser på Bornholm

Bornholm er Danmarks yderste forpost mod øst. Så når solen står op over kongeriget, skinner den først på de 45.000 øboere ude midt i Østersøen.

Klippeøen ligger i læ af Sydsverige, har flere solskinstimer end resten af Danmark og et klima så mildt, at du i mange haver kan se figen, abrikos, morbær og valnød samt adskillige vilde planter og blomster, der kun findes her. De største byer på Bornholm er tæller Gudhjem, Hasle, Nexø, Rønne, Svaneke, Aakirkeby og Allinge.

På Bornholm er der et stort udvalg af forskellige oplevelser. Fra nord til syd, og øst til vest. Vi har lavet en guide til dig, så du er sikker på at få alle oplevelser på Bornholm med.

Find den campingplads, der skal danne rammen om din ferie på solskinsøen i Østersøen.

Camping Bornholm:

https://www.campingbornholm.dk/

Camping Bornholm – Din vej til Danmarks eksotiske feriested

top

Flere sider til Camping Bornholm

Campingland.dk – Campingpladser – Bornholm

DCU – 15 Campingpladser på Bornholm

Camping.info – Bornholm

CAMPING.DK – Campingpladser på Bornholm

top

Historie

Bornholm, en dansk ø i Østersøen, ligger øst for resten af Danmark, syd for Sverige, nordøst for Tyskland og nord for Polen. Dens strategiske beliggenhed har gjort Bornholm til et omstridt område gennem århundrederne. Øen har typisk været under dansk herredømme, men også været regeret af Sverige og Lübeck. Ruinen af Hammershus, ved øens nordvestlige spids, er den største middelalderlige fæstning i Nordeuropa og vidner om dens betydning.

Bornholm og Ertholmene udgør det sidste tilbageværende danske territorium i Skåneland øst for Øresund. Øen er kendt som solskinsøen på grund af sit vejr og klippeøen på grund af sin geologi, der primært består af granit, undtagen langs den sydlige kyst. Varmen fra sommeren lagres i klippeformationerne, og vejret er behageligt varmt indtil oktober. På grund af klimaet kan en lokal variant af figner, kendt som Bornholms Diamant, vokse på øen.

Topografisk set består øen af dramatiske klippeformationer i nord (i modsætning til resten af Danmark, der primært er bølgende bakker), skråner ned mod nåle- og løvskove (der blev stærkt påvirket af storme i 1950’erne), landbrugsjord i midten og sandstrande i syd. Øen huser mange af Danmarks runde kirker og er et fascinerende sted at udforske 1.

I oldnordisk tid var øen kendt som Burgundaholmr, og dens navn i olddansk var Borghand eller Borghund. Navnene refererede til øens højder og bjergagtige karakter, da den rejser sig højt over havet. Nogle forskere mener endda, at Burgunderne er opkaldt efter Bornholm. Burgunderne var et germansk folk, der flyttede vestpå, da det vestromerske imperium kollapsede, og de besatte og navngav Bourgogne i Frankrig.

Bornholm har en lang historie som militært og politisk centrum i Østersøen. Øens historie går tilbage til de berømte vikinger, og talrige fund i det sydlige Bornholm indikerer, at øen var et velkendt handelssted. I dag er Bornholm kendt for sin naturskønhed, historiske steder og solrige klima 🌞🏰🇩🇰.