København & omegn

CAMP ON TOP
3 Udvalgte Campingpladser

De 3 fremhævede campingpladser er valgt tilfældigt og afspejler ikke nødvendigvis de bedste muligheder. Det er meget muligt, at du vil foretrække andre steder, men uanset hvad, er disse blevet udvalgt som eksempler.

Ishøj Strand Camping

Vi tilbyder moderne faciliteter og velordnede rammer, der alt sammen er med til at give dig som gæst en god oplevelse.

Campingområdet er indhegnet og der er læ de fleste steder. Derudover er der et skønt teltområde som er helt fri for biler, så du roligt kan læne dig tilbage og nyde ferien.

Vi bor midt i naturen, 1.8 km fra havet, og kun en kort køretur til København.

I naturskønne omgivelser med højt til loftet finder du et stort aktivitetsområde. Her finder du blandt andet hoppepuder og boldspilsmuligheder.

Tangloppen Camping

Central placering i hyggelige omgivelser Tangloppen er beliggende på en halvø i Køge Bugt Strandpark som en integreret del af Ishøj Havn og kun ca. 500 m fra 7 km fin sandstrand. Der er kun 18 km til Københavns centrum, og transportmulighederne er ideelle – der afgår s-tog fra Ishøj station hver 10. minut.

Kiosken har åbent hver dag i højsæsonen fra kl. 8 til 22. Kiosken er lukket udenfor højsæsonen.

DCU-Camping København – Absalon

Tag på camping i København på storbyferie og oplev attraktioner, spisesteder og stemning i verdensklasse, mens du bor i grønne omgivelser kun 30 minutter fra centrum med cykel, tog eller bus.

Korsdalsvej 132
2610 Rødovre
+45 36 41 06 00
copenhagen@dcu.dk

top

Historie

Københavns historie kan føres tilbage til omkring år 700, hvor der lå et mindre fiskerleje, hvor byens centrum nu er. Den skriftlige historie begynder, da Absalon i 1100-tallet byggede sin borg ved Havn. Byens beliggenhed kan økonomisk forklares med sildefiskeriet i Øresund og den dermed forbundne handel. Fra 1500-tallet blev byen Danmarks rigeste og mest betydningsfulde, bl.a. illustreret med etablering af Danmarks første universitet1.

I 1600-tallet skete en stor udbygning under Christian 4., der bl.a. opførte Børsen og Rundetårn. Han sørgede også for at fordoble byens areal med bl.a. Nyboder og Christianshavn. I 1800-tallet var København centrum for Den danske guldalder, en kulturel opblomstringstid med hovedfigurer som H.C. AndersenSøren Kierkegaard og Bertel Thorvaldsen.

I de første over 1.000 år var København omgivet af volde, der skulle bruges i forsvaret af byen. I løbet af 1800-tallet begyndte disse at blive umoderne og hindrede byens vækst. Da voldene blev nedbrudt i 1850’erne, skete der en enorm vækst. Omkring år 1800 boede der 100.000 indbyggere i København, men dette tal voksede til 500.000 omkring år 1900 og 1 million i 1950’erne. Denne vækst var kun mulig via geografisk udvidelse, og København opslugte en række omkringliggende landsbyer som Valby og Gladsaxe. Byen dækker i dag en stor del af det nordøstlige Sjælland – et forhold, der kun delvis afspejles i den administrative opdeling.

Efter en økonomisk nedgangstid i slutningen af det 20. århundrede har byen siden midten af 1990’erne oplevet økonomisk og kulturel fremgang med anlæggelsen af Københavns Metro og Ørestaden som et synligt vendepunkt. København står nu stærkere både nationalt og internationalt og er flere gange blevet kåret som en af de bedste byer at leve i12.

Det oprindelige landskab omkring København bestod af ådale og bakkedrag. I dag fordeler de centrale dele af byen sig på tre højereliggende områder: det nuværende indre København, Valby/Frederiksberg og Nørrebro/Østerbro. København er en by med en rig historie, der spænder fra vikingetiden til moderne tid, og dens arkitektur, kultur og livlige atmosfære gør den til et fascinerende sted at udforske 🏰🌆🇩🇰.